XX XX XX

Dispersions de després de la derrota

Ja ha passat el 20 de Febrer i la gent a votat; bé, millor dit, ha passat el 20 de Febrer i la gent a passat olímpicament d’anar a votar, i els pocs que hi han anat, van i la caguen, quina gran diarrea democràtica. Sort que la grega de la reina Sofia, després de llepar patèticament el sobre, no ha demanat un segell amb el caretó del seu marit. Que cutres arriben a ser els monarques quan se’ls mira de prop.

Suposo que els de la taula (on va votar) ja saben que és el que va votar (al ser l’única persona que va tancar el sobre amb la llengua) ¿es pensava que durant l’escrutini fan servir un obrecartes per totes les papeletes? ¿tenia tota la documentació (papers de residència i d’estrangeria) en regla?
Sense comentaris. (sense comentaris perquè ja ho he comentat)

Dues coses i tres mals de cap:
Al final, va guanyar el SÍ. Visca la Pepa
No és que no vulgui acceptar els resultats oficials, tan previsibles i contraris al que jo defensava. Abans que res, esportivitat democràtica i assumir com a bo l’escrutini final. La vida és així, emocionalment catàrtica i sense un flotador homologat que ens impedeixi enfonsar-nos al fang del sistema burocràtic.

Poc es pot afegir a tots els anàlisis dels “Mass Medià” realitzats pels tertulians a nòmina, que acomoden el seu discurs a la mida de l’interpretació que més els interessi als amos. TOT NORMAL
(oops, que desfasat que queda avui en dia anar de radikal)

Però encara que pugui semblar de mal perdedor, si que voldria recalcar quelcom.

És evident que em assistit a una espècie de referèndum fantasma, amb una campanya electoral gairebé invisible i amb escassos debats (a les televisions publiques els van passar pels seus segons canals de menys audiència: La 2 i el 33).
Es pot estar a favor d’una opció o de l’altre, tot molt legítim, però ja és casualitat que precisament la gent informada (la que mira debats i consulta internet) sigui majoritàriament favorable al NO. Per afirmar això em limito a ressaltar els resultats de TOTES les enquestes que es feien durant els debats.
Així d’entrada, recordo que al “Versió Original” (de Catalunya Radio) van rebre un 90% pel NO mentre debatien sobre el tema. Al programa debat “Pros i Contres” (de City TV) el NO va guanyar amb un 70%. I encara que sigui molt subjectiu, la pallissa argumental que van fer els ponents del NO va ser d’antologia. Les enquestes (poc sospitoses) del Pediodico de Catalunya i de La Vanguardia també va guanyar el NO (parlo de les que van fer a traves d’internet).

I els arguments dels votants del SI (després de votar) feien referència a que no volien sortir d’Europa. La propaganda de la mentida distorsionadora va triomfar de nou.
En aquest moments tinc aquells pensaments totalitaris que té tothom quan creu que està rodejat d’imbècils que no tenen idea de res. Aquesta sensació és ben normal i humana, que qualsevol amb dos dits de front percep íntimament quan veu que se li colen a la cua del cinema o quan perd una votació que creu injusta (en el seu criteri). La diferencia entre ser demòcrata i no ser-ho, està en que després d’aquesta frustració existencial, els demòcrates de veritat acceptem el veredicte, “Pulpo” com animal de companyia (o el que sigui) i els feixistes no saben encaixar la derrota i munten un ball de bastons sense el permís de l’alcalde.

L’essència del sistema democràtic és l’imposició de les majories respectant a les minories.

Sóc doncs, del grup d’enfadats per la victòria del SÍ, però no vull deslegitimar el resultat per la baixa participació (tot i que sembli contradictori amb el començament d’aquest post).
A votat molt poca gent, si, i que?
La gent que no vota, que després no es queixi. Així de clar.
Heu parlat amb algú que no hagi votat?
Jo sí, i us asseguro que no tenien gaire interès sobre el tema. Passivitat total.
Tan de bo hagués anat a votar menys gent, primer, pels resultats de l’escrutini i segon perquè la qualitat dels vots seria molt més elevada, ja que serien vot s amb criteri (votessin el que votessin). En aquesta societat tan despolititzada cada u treu les conclusions que vol amb l’alt índex d’abstenció.
Els anarquistes van venen (a les seves webs) que el seu antisistema institucional és el majoritari de la gent que passa de votar. Jo discrepo. La gent està desactivada pel tema de la política, més que res, perquè els avorreix el tema. Però això no vol dir que tinguin una ideologia alternativa.
Mireu l’exemple d’Argentina. El sistema econòmic va rebentar, la paritat entre el Peso i el Dòlar era massa artificial i va caure en picat. Molta gent arruïnada, devaluació de tot plegat, l’invent humiliant del "corralito", va tornar el sistema del trueque, cazolerazo per tot arreu...
“todos los politicos son unos corruptos que han saqueado el pais de la mano de las multinacionales”
“han vendido las grandes infrastructuras del Estado para llenar sus bolsillos”

¿i que va passar al final?

Vist des de la distancia d’un oceà salat, vaig flipar per un tub.

VAN TORNAR A GUANYAR ELS MATEIXOS

ELS PERONISTAS

¿Perquè? ¿Com és possible?

Molt senzill, quina era l’alternativa? És fàcil fer un discurs destructiu, sobre tot quan tens tota la raó del món mundial, però "ah amigo", quant tens que proposar una alternativa la cosa és molt més complexa. De tots els nous moviments alternatius ¿com podem saber quin és el bo?

¿Quin dels nous líders profetes, és el que val la pena?

El problema de les nostres societats està en organitzar-se, cada persona fa la guerra pel seu cantó, i potser es poden queixar de forma similar, però després han de saber anar tots a “una”.
El tòpic de que l’unió fa la força és una gran veritat.
Per exemple, en el tema de la reforma de l’Estatut, els del PP diuen que la societat no ho demana, que la gent del carrer no parla d’aquest tema, que no els interessa, que estan preocupats pels seus problemes. MENTIDA
La societat organitzada (sindicats, col·legis professionals, cambres de comerç, patronals, ong’s, etc...) SÍ que vol la reforma, perquè tenen el discurs de les seves necessitats ben estructurat i cadascú sap molt bé que és el que necesiten i els interessa.


Resum de la reflexió difusa:
Crec que criticar els polítics per sistema és infantil, fàcil i injust. És veritat que hi ha molts impresentables però no és més que el reflex de la societat d’on surten. És necessari que el dret a vot sigui universal i sense restriccions però no per això em de lamentar-nos de la baixa participació perquè els que no voten són majoritàriament domingueros que s'inhibeixen per avorriment i poc interès pel funcionament de la societat.

19 Comments:

Anonymous Brisa Diu...

mandeeeeee?!?! es tarde, esto está oscuro, yo tengo sueño, y aunque lo he leído enterito ;) creo que me merezco un premio XDD jajajjaja que es broma eh!! notemevayasaenfadar !!
Rufus, que naaa que me quedo con la imagen que yo mepartoderisa jajajaja.

Petonetssss Bona nit !

22:04  
Anonymous Brisa Diu...

Mira que quedarme con la imagen con lo interesante que está el texto y la de cosas que se podrían comentar XDD pero es que además por aquí no queda nadie y lo dicho. Un altre petonet

22:04  
Blogger RUFUS Diu...

BRISA, eres mala en extremo. Las imágenes molan mazo (las tres), pero hasta la partícula más humilde de mi ser, reconoce que no son más que pura comparsa al lado de mi texto panfletario. La política levanta pasiones (y más el tedioso referéndum europeo), la gente vibra con este tema tan controvertido y yo me estoy aburguesando por momentos al hacer una apuesta tan insultantemente comercial. Menos coñas marineras, que mis análisis patilleros desprenden una luz más intensa de lo que seria saludable. Pero...¿y eso de que aquí no queda nadie? Ni que esto fuera un chat. Todavía no he puesto un Tagboar de esos, ni creo que lo ponga, que mi site es para reflexionar sobre los abismos que dan vértigo a las personas pensantes y con sus criterios puestos a prueba (juderrrr) THX

22:05  
Anonymous Ranku Diu...

wenas! gracias por dejar comentario en mi blog :) joer cuanto tiempo hacia q no me pasaba :S..he estado exandole un vistazo al tuyo y ta mb :) por cierto la foto de la reina :s q tia..ahora aun me cae peor que antes XD salu2!

22:05  
Anonymous Xavier Tahoe Diu...

Yo voté en blanco pero no por ello dejo de admirar a la Reina de Sofia, que no sólo es Reina de España. También es Reina de Oros y de Corazones.

Ella me tendrá siempre para lo que necesite a pesar de mi nunca escondida atracción por Doña Letizia Ortiz.

Un capón y tres collejas para la gente que no fue a votar. Se lo decía a Sheila y lo repito aquí. Hay que ir a votar. Siempre.

MAMÁ, PAPÁ, NO DEJEIS NUNCA DE IR A VOTAR.

22:06  
Anonymous Xavier Tahoe Diu...

Quisiera aclarar que cuando hablo de "Reina de Sofia" me estoy refiriendo a la Reina Sofía. Espero que este malentendido no desemboque en ningún tipo de conflicto con Bulgaria.

22:07  
Anonymous tormentadeletras Diu...

mi rufus:
es mi deber ,esclarecerte ,acerca de la mierda local(argentina..me refiero).
la infamante decada de los 90,epoca de pizza y champagne,fue la epoca de carlos 1....el menem.....ese sr...tomo cosas que le servian del peronismo,he invento....EL MENEMISMO!!!!...asqueroso engendro que que se cago en las 10 verdades del peronismo ,y entronizo como nadie ,a la corrupcion.
cuando todo estuvo ,hecho un desastre...entro un pusilanime,corto de entendederas....alli todo termino ,con muertos ,cacerolazos,asco,pobreza,miedo........
y entro...un gorditi listo,que se puso calzones de lata,y apago el incendio,enterrando los motivos..sin solucionarlos.
despues ,vino el que tenemos ahora que rescato ,algunops valores ,para atraer miradas amables...pero que tampoco ,deja de ser mas de lo mismo.
en el fondo rufus-----------detras de todos esos muñecossiempre estan los mismos!!!!!--los dueños de todo...como diria manu chao.....el sr matanza!!!!!!!
en este pais esto es asi,desde que

22:07  
Anonymous tormentadeletras Diu...

desembarco el primer adelantado!!!!!

demasiado largo!!!,me disculpasss????

te leo,y me encantan tus post ,panfletarios

brissitassssss explicativassssssss ;)

22:08  
Anonymous Tristany Diu...

Jo crec que hi ha un grup de votants cultes i inteligents que mai guanyen i que curiosament sempre voten el que voto jo. Després hi ha el grup dels que pensen i no voten. El grup majoritari el formen: un 20% que van a votar pq és gratis, o sigui voten per avarícia, un 20% de gent, sobretot gran, que van a votar pq están aburrits i així es passegen, un 20% que miren la tele i van sempre a votar a favor dels que diuen que guanyarán i així es senten importants però no deixen de ser uns imbècils i uns pocapenes. L´altre 20% són els tius fatxes que van a votar pq no guanyin els rojus i el 20% que falta són les dones dels fatxes aquests que el marit els hi omple la papareta. Em sembla que va així això crec.

22:09  
Anonymous Ginger Diu...

Hola, por aqui visitando tu blogg y me ha gustado, no se si te acuredas pero tomare tu consejo deponer mas grandes los paisajes en mi blogg, espero no molestarte al leer tu blogg, saludos!

22:09  
Anonymous Sheila Diu...

"L’essència del sistema democràtic és l’imposició de les majories respectant a les minories."
Et corregeixo:
"L’essència del sistema democràtic és l’imposició de les majories tolerant a les minories."
Que no és el mateix.

Discrepo en tu, jo no trobo que sigui infantil critica la democracia (de fet no trobo infantil cap critica). Si no hi haguessin critiques infantils, potser estariem el feudalisme.
(de fet les critiques dels nens petits solen ser aquelles que no s'atreveixen a fer als adults per por que se'ls caigui la casa)

Jo com que soc molt dictadora (tal com li vaig dir al Xavier Tahoe), alguns els recomano que no vaigin a votar ja que el seu vot fa mal a la humanitat.

22:10  
Anonymous joan Diu...

jejeje, bé jo també em quede amb la foto,jajaja.
Va, serosament parlant amic Rufus, n'és dificil fer un comentari perquè podria resultar-ne més llarg que el teu post però em quede amb dues coses que crec essèncials i importantíssimes.
"L’essència del sistema democràtic és l’imposició de les majories respectant a les minories". Doncs mira no, l'essència de la democràcia, d'aquesta és la imposició de la majoria, aborregada, sense criteri i sense saber que és el que vota. I segona, sí els democrates aacceptem els resultats però el fatxes no accepten res, es beneficien de la impunitat que els donem els democrates per anar guantant terreny i despreciar i marginar als altres als quals menyspreen i marginen. Si els col·lectius, sindicats i grups civils informats i preocupats pel que passa en aquesta societat no son capaços de fer pensar a eixa majoria autòmata caldrà preguntar-nos també si no han perdut el nord i s'han deixat una mica engolir en al voràgine del sistema.

22:11  
Blogger RUFUS Diu...

Gracias RANKU, no sé quien eres (con perdón) que yo he pasado una época muy facunda por la blogesfera. No te metas con la suegra de Tahoe que la mujer es una presidiaria del sistema. En una jaula con barrotes de oro, eso si. THX

XAVIER TAHOE, veo tu voto blanco muy negro.
Ir a votar porque sí, sin criterio ni nada no sé para que sirve. Bueno, los índices de participación son más bonitos y parece que da más legitimidad al proceso. Yo estoy con SHELIA, para que vote un indocumentado sin conocimiento de causa es frívolo. Como digo en mi post, la sociedad en general está desmotivada y despolitizada. Ojala votara menos gente (sin intrusos), voten lo que voten. Pero eso lo digo como un ideal por la perfección del sistema, evidentemente estoy a favor de que el voto sea universal y sin restricciones, sino, cualquier dictador de pacotilla podría hacer una lista para elegir al personal apto para ejercer su derecho al voto.
Eso tuyo con Leticia es ya una obsesión ¿Bulgaria o Grecia? THX

Tormentadeletras, gracias por la disertación sobre el ecosistema político de tu país. Yo no tengo ningún problema con que los comments sean largos, la restricción de mil letras lo pone el servicio de HaloScan, yo lo tengo escrito a titulo informativo pero si por mi fuera, no habría ningún limite.

Visto desde aquí, que volvieran a ganar los peronistas me sorprendió mucho, porque cuando la crisis se pasaron muchos reportajes sobre las condiciones de vida y la gente estaba muy enfadada con los políticos.
Ya sé que deben haber peronistas de todo tipo, pero aquí la figura de Peron es muy mala. Hace un tiempo que vi un documental sobre Evita Peron y la dejaba de vuelta y media. Demagoga, populista, amiga del dictador Franco, etc... (claro que no sé quien patrocinaba el film)
Los poderes facticos existen pero yo no creo en la existencia de un dueño de todo (omnipotente y a la sombra)
Menem nunca me gusto, vaya pajaro, me perecía siniestro, una fusión entre Felipe González y Aznar. THX

22:11  
Blogger RUFUS Diu...

TRISTANY, és fascinant que tinguis tots els percentatges tan exactes. Em sembla que això de pensar que el grup de cultes i intel·ligents vota igual que un mateix ho pensa tothom.
Genial això de: “un 20% que van a votar pq és gratis, o sigui voten per avarícia”
Ha ha ha, si se’ls hi veu a la cara, avariciosos podrits, llàstima que els analistes polítics no ho diguin en els debats que fan duran la jornada electoral, seria brutal dir garrepes avariciosos a alguns votants.
Entre això i la teoria dels peixos de porexpan en el regne animal, la teva visió del món em resulta d’allò més sikodelica. Tens un grau de coneixement molt sofisticat en contrast amb la grisor social.
Una llàstima que les dones dels fatxes no puguin votar per elles mateixes.
Ets un crack, THX

Gracias por tu visita GINGER ¿porque me va a molestar que leas mi blog?
Ya te he robado unos cuantos paisajes de tu blog, pero veo que los sigues poniendo a tamaño reducido. THX

SHEILA, jo no crec que pensem tan diferent.
Per a mi, “respectar” i “tolerar” son sinònims.
Ja sé que se li pot treure punta a una expressió i a l’altre però jo em refereixo que la democràcia és un sistema on hi ha lloc per la oposició, pels que perden les eleccions, en contrast amb els règims totalitaris on només pot existir el monocolor imperant.
Jo NO HE DIT MAI, que criticar la democràcia sigui infantil, si de fet, l’essència de la democràcia és viure amb el pensament crític.
El que trobo infantil son els tòpics generalitzadors que sempre carreguen contra la classe política com si la vida de la societat civil fos moral i èticament superior. Sempre s’ha de criticar “el dolent” però limitar-se a dir que els polítics son uns lladres i no tenir cap alternativa ideològica ho trobo molt immadur, com si un nen del parvulari opines a una reunió de veïns.
SHEILA, ahir mateix, al debat de City TV, la Núria Bermudez va dir la típica parrafada contra els polítics i la gent va aplaudir, tots sabem el gran nivell analític d’aquesta xicota.
No tothom és com ella però aquest tòpic el fa servir la gent que no en té ni idea de política. Per això estic amb tu, en recomanar a alguns que no vagin a votar perquè el seu vot fa mal a la humanitat. Però només es RECOMANAR, sinó seria una altre cosa.

Un a un els polítics poden i tenen que ser criticats (igual que els periodistes, blogueros i tothom) però la demagògia majoritària (i que també fa la extrema dreta) de cargar-se el sistema sense donar cap alternativa, doncs no.
S’ha de millorar i polir però visca el multipartidisme i els contrapoders. ThX

22:12  
Blogger RUFUS Diu...

JOAN, el sistema democràtic és el més tolerant que existeix però això no vol dir que sigui ximple. És pot tolerar i respectar la diferencia però no la oposició totalitària (ja he contestat una mica aquest tema a la Sheila)
Tampoc se’ls hi dóna tantes facilitats als fatxes, home

Pots fer la teva critica de que la democràcia és el sistema on governa la majoria de borregos, i el que els enganya, però crec que de mica en mica, el mite de “l’Espanya profunda” (la catalunya, País valència, Estats units) cada vegada aniria perdent força. Els il·lustrats son minoria però avui dia son més que mai. (sóc optimista al respecte, i les armes de la publicitat les té tothom)
És publiquen més llibres, internet és un medi que canviarà el món i encara no ens em adonat. La comunicació no és el que era fa cinc anys i no serà res semblant al que tindrem d’aquí a una dècada.
Defenso els col·lectius de la societat civil organitzada com a motor bàsic de l’evolució en tots els camps, però evidentment, no tots els individus del carrer son uns indocumentats ni tots els col·lectius son bons. Mira els de “BASTA YA” o el “Foro de Babel” totalment impresentables, però una mostra que la societat quan s’organitza avança en el que creu.
Si vols saber els teus drets com a treballador ves a un sindicat (ja sé que hi ha molta cosa podrida), si vol assessorar-te dels teus drets com a internauta les associacions d’internautes segurament podran ajudar-te més que ningú.
Cada u domina el seu ram, i els partits polítics, en principi no son més que un teixit de la societat civil per dirigir les institucions. Després ve el rotllo de les cúpules i algunes classes dirigents, però això és una altre historia.
Resumint: SÍ a la critica constructiva però renego dels tòpics dels domingerus de torn, que arreglarien el mon si tinguessin el poder.

ThX

22:13  
Anonymous Xavier Tahoe Diu...

Coño, por un momento casi me haces pensar que Sofia era capital de Grecia y no de Bulgaria.

Hace tiempo que no te me pasas por el blog, echo de menos tus encíclicas.

Ah, y buena idea lo de traducir. Hay que llegar al máximo número posible de gentes.

22:14  
Blogger RUFUS Diu...

Ahhh XAVIER, hablabas de capitales y yo creía que te referías a la denominación de origen de la reina borbónica (la que chupa sobres delante la cámara).

Si que me pasó por tu blog, ayer leí la tercera parte de esa genial saga que haces sobre la fauna que pulula por los forros. Los rikimartin, los amos del cotarro.

Últimamente no hago muchos comments en blogs ajenos, pero mis encíclicas volverán cuando menos lo esperes, soy mas cíclico que la Luna usando Tampax.

Si, traduzco porque soy como el universo y me quiero expandir.

22:14  
Anonymous Pepe Diu...

Vaya pedazo de pagina.
Hay que ser un genio para crear tanta guasa cachonda. Soy uno de tus enemigos de PAZ pero no puedo dejar de reconocer tus meritos. Un abrazo que sé que en el fondo eres un buen tio

22:15  
Anonymous Anònim Diu...

Soy de Argentina y coincido con lo q dices...es increible como la gente se queja, pero no se involucra en ninguna politica de cambio..

ah y me encanto la imagen de "me lavo la cabeza"

17:00  

Publica un comentari a l'entrada

<< INICI