XX XX XX

NO, NO, NO i mil vegades NO

El dia 20 de febrer (de 2005) es farà un referèndum (al conjunt del Estado espanyol) per consultar l’opinió de la ciutadania respecte UN tractat en concret que han elaborat uns tecnòcrates particulars sobre UNA DETERMINADA Constitució europea (apassionant tema).

Segons totes les enquestes oficials, sembla ser que el resultat esta bastant cantat (i bastant desafinat per cert): Hi haurà un índex de participació molt baix i guanyarà l’opció del SÍ de forma abrumadora. (especifico que són les enquestes oficials perquè gairebé totes les d’internet i a les radiofòniques, guanya el NO contundentment (almenys a Catalunya)).

Jo, votaré NO

Reconec que a aquestes altures em fa una mandra mental horrorosa pontificar efusivament arguments per defensar el meu vot negatiu (negatiu perquè voto que NO, no perquè sigui pessimista).

Primer de tot, comentar la reflexió que s’ha posat de moda sempre que es tracta aquest tema:
¿qui és el guapo que s’ha llegit el totxo de 300 pagines d’aquest tractat constitucional?

Tothom diu que no l’ha llegit gairebé ningú i que la gent no pot opinar sobre una cosa que no sap.
Que quan es pregunta a algú al carrer (a modo enquesta)
¿esta vostè a favor d’aquesta constitució?
És igual d’absurd que sortir al carrer i preguntar al primer que passa per allí:
¿creu que les operacions a cor obert s’haurien de fer amb el mètode clàssic de Massachusetts o s’hauria d’utilitzar més la revolucionaria tècnica de Porto banus?
¿eing? ¿mande?
Si.. i una altre cosa ¿creu que la NASA tindria que reestructurar les seves bateries pels aparells monoculars?
Bé, si és per la tarda potser si.

Aquestes denuncies de que la societat no esta prou preparada per opinar seriosament sobre aquesta qüestió em sembla una mica absurdes perquè:
¿Quan punyetes a tingut la societat un mínim de coneixement polític per anar a votar a unes putes eleccions?

No estic dient que la gent sigui idiota, la majoria no ho és, però si que dic que això de votar no és una cosa gaire rigorosa pel personal censat. La majoria ho fa per inèrcies, per personalismes i diversos esdeveniments mediàtics que són els que marquen la pauta a l’hora d’elegir el seu vot. L’anomenat sectors dels indecisos no és més que una solapada manera d’anomenar als ignorants.

Estem vivint en una societat altament despolitizada, que té delegada la funció dels temes polítics als professionals del ram i la majoria només s’interessa dels temes del parlament quan la qüestió en concret l’afecta personalment (la seva situació personal o el seu ram professional).
Sempre ha estat així (de tota la vida i a tot el món).
Bé, aclarit aquest concepte bàsic (que trepitgem en un món on els indocumentats prenen decisions que els superen), diré que jo tampoc he llegit el famós tractat constitucional.
I és més: NI PENSO FER-HO.
No estic fent un cant al triomf de la incultura, reivindicant l’ignorancia com a força motora de la patera clandestina que rau a la deriva per l’inmensitat de l’oceà salat, no, el que vull dir és que aquest argument de dir que em de llegir aquest llibre blau per tenir un criteri ben format és absurd perquè una persona que no esta acostumada a llegir aquest tipus de textos no entendrà una merda i al quart article ja estarà marejat o dormit.

Un text jurídic articulat d’aquestes característiques és pels experts en la matèria, pels catedràtics en dret jurídic i altres mariconades per l’estil.

¿quina és la meva solució per prendre una decisió encertada amb els nostres ideals personals?

Doncs molt senzill, d’entrada delegar el posicionament a la força política que ens mereix més confiança (si és que en tenim alguna), però per no limitar-nos a ser uns borregos sense criteri, poden fer la cosa més efectiva per aprendre sobre qualsevol tema: MIRAR DEBATS, quants més millor, així la brillantor o limitacions d’un participant no malformara la qüestió de fons.
Personalment he vist 3 debats per la tele i n’he escoltat 4 per la radio i ho tinc clarisim (i amb fundamento, que deia aquell).


NO


Per esquitxar alguna pinzellada al respecte, citaré alguns pinxos que m’han punxat (i cridat l’atenció):

* La Constitució Europea aposta per la liberalització màxima dels serveis i es limita a "respectar" l'accés els "serveis d'interès econòmic general", fins a ara coneguts com "serveis públics".

* Deixa la porta oberta per a l'augment de la productivitat dels productes agrícoles per mitjà de la tecnologia transgenica.

* Reconeix que tota persona té "dret a treballar", sense establir unes hores màximes setmanals ni especificar períodes de descans.

* Concedeix una especial importància a l'augment en la despesa militar dels estats membres. És a dir, que encoratja a la reducció en la despesa pública en serveis essencials com educació i sanitat i l'augment en la despesa en armament.

* Per boca d’en Carod-Rovira- “¿creieu que si l’espanyol, l’italià, l’alemany o el francès no fossin idiomes oficials els Zapateros, Berlusconis, Esreders, etc.. votarien a favor d’aquesta constitució? Ells en les nostres circumstancies votarien que NO ¿perquè nosaltres em de votar que SÍ?”

Doncs l’amic Carod té tota la raó en aquest punt, per molt que ens acusin de provincians, ja esta bé de tant auto-odi i acomplexament nacional.

No hem de donar suport a una constitució que ens torna invisibles i que no ens vol tal com som i parlem.
PER DIGNITAT NACIONAL VOTA NO

Escoltar als putus convergents defensar un SI crític fa fredat, a sobre es posen més medalles que el màgic Andreu amb suposades bones intencions dels socialistes. Ja vaig dir el que pensava de CyU i d’altres subspècies de dats pel cul.

El paràgraf de la pena de mort ja és brutal:

* Reconeix ambiguament el dret al recurs a la guerra preventiva per a lluitar contra el terrorisme.

"Un estado podrá prever en su legislación la pena de muerte por actos cometidos en tiempo de guerra; dicha pena solamente se aplicará en los casos previstos para dicha legislación y con arreglo a lo dispuesto en la misma".

Título I.b Artículo 2, Protocolo nº6 de la CEDH
Declaraciones Anexas de la Constitución Europea.

¿Quan d’aquí 12 anys reclamem democràticament l’independencia serà una situació pre-belica?
PERQUÈ NO ENS MATIN (PER MOTIUS POLÍTICS) QUAN ELS DONI LA GANA, VOTA NO (això sembla exagerat però prefereixo això que pecar d’ingenu)

Capítol a part mereix l’anunci podrit dels sosiates. Vota si a europa, a més sanitat, més drets socials, més no sé que
NO ESTEM VOTANT PER ENTRAR O SORTIR DE L’UNIÓ EUROPEA, SI GUANYA EL NO,
NO SORTIREM DEL MERCAT COMÚ.
Només s’haurà de tornar a rescriure el text constitucional i punt. Com sempre, el vot de la por i el confondre els conceptes als despistats. Molt bonic.

* I per intentar ser original i innovador diré que s’ha de votar que NO perquè aquesta Constitució no respecta els drets dels animals.
Raó aquí: Corridas cruels i aquí: Menjar maltractat

SOLIDARITZAT AMB ELS PORCS I ELS GUAU GUAU,
VOTA NO

13 Comments:

Anonymous Steam Man Diu...

Jrack Jrack natnu!

Bueno crec que estic d´acord, EUROPA/WORLD OK pero no amb auqestes lleis ultracapitalistes. Hmmmm quins fills de pruna están fent. Amb l´excusa de "es que no voleu pertanyer a Europa" estant fent una política cacosa..... bueno.... NO i NO.

18:38  
Anonymous Frik Diu...

Jo també estic amb tú. Però jo votarè bàsicament que NO perquè no m'agradaq que e prenguin el pèl i perquè ningúi m'ha donat un sol argument vàlid per dir que SÍ.

18:38  
Anonymous Isa Diu...

Jo votaré NO, però no estic d'acord amb tot el que dius. NO he llegit la constitució, ni he vist cap debat, però si tinc intenció de llegir el resum que ens han enviat a casa.
Totalment d'acord amb la manipulació que es fa del tema. Si no s'aprova, no passa res, només s'ha de tornar a redactar. Però això no ho diuen...

18:39  
Blogger RUFUS Diu...

Steam Man, jo també crec que estic d'acord amb tu, però això de fills de pruna em sembla una metàfora explicita prou encertada.

Frik, totalment d’acord. Ens volen vendre un SI que es una “presa de pel”


Isa, els vots pel No poden ser per motius diferents (igual que els del SI).

18:40  
Anonymous The Horror Diu...

Molt ben argumentat i coincideixo en la majoria dels punts. Es veritat que s'esta creant una situacio de xantatge quan es relaciona la Constitucio amb la Unio Europea. I no diem que no a una Constitucio Europea. Diem no a 'aquesta' Constitucio Europea. Que n'escriguin una altra i ja veurem. Catalunya va votar NO a l'OTAN. Espanya va votar SI. Aquest cop, sera el mateix.

El totxo del llibre blau que tu dius, me l'ha enviat ma mare. L'estic llegint. Estic d'acord en que has de ser un entes en la materia per treure'n l'entrellat. A mes, molts punts queden mal explicats, donen peu a malentesos y sobre-entesos.

Per ultim, un detallet. Als 'espanyols' que vivim fora d'Espanya, l'ambaixador dels nostres paisos respectius ens ha enviat una carta ben bonica, dues setmanes despres que rebessim els papers per votar. A la carta, amb to superior i com fent-nos un favor, ens comunica que ens envia un llibret perque ens informem i votem. Aixo si, eh? que ens ho fa com un gran favo. El llibret te unes deu pagines i es ple de fotos. Al parvulari tindria un gran exit per aprendre a llegir, suposo.

18:44  
Anonymous joan Diu...

s e n z i l l a m e n t NO

18:45  
Blogger RUFUS Diu...

Gràcies The Horror, et veig molt optimista pensant que a Catalunya hi ha possibilitats de que guanyi el NO. Tan de bo, però aquí s’ha fet una campanya invisible i segur que hi ha gent que el diumenge ni se’n recorda que ha d’anar a votar.

Joan, el meu NO també és senzill. Lo complexa seria un Sí crític (que a l’hora del recompte són pastats als Si's més eufòrics)

18:46  
Anonymous Manu Diu...

http://www.nonosresignamos.net/cepena.htm

18:46  
Blogger RUFUS Diu...

Bien Manu, veo que utilizan el estilo del equilibrista temerario para desplumar las supuestas ambigüedades negando lo innegable. En el anexo denunciado pone lo que pone, de forma literal y negro sobre blanco. Que después hay otros artículos donde se rechace y se prohíba la pena de muerte, pues me pare bien, perfecto, pero eso hace referencia al rechazo de la pena capital en los sistemas jurídicos de la delincuencia común (asesinatos, violaciones, robo) y el que los partidarios del NO denunciamos es el establecimiento en conflictos políticos, y más aun, matar legalmente en PREVISIÓN de caso de guerra. La respuesta que da ese enlace que pones si que esta “bajo sospecha” y es el típico dimes y diretes entre letrados y cada uno se arrimara al articulo (o anexo) que más le interés para hacer a su antojo.
Y tú web hace la típica apología del miedo de que si sale el NO todo se hunde y hay que ser europeísta. NO mezclemos, yo soy más europeísta que tú y que el rey de Bélgica juntos. No queremos a salir del mercado común ni de la zona euro ni nada de nada, eso si, no queremos los derechos sociales por la vía privada tal y como promueve este tratado constitucional.

Vamos a perder por VOTA NO POR DIGNIDAD SOCIAL Y DE CIUDADANÍA.

18:47  
Anonymous fuzzy Diu...

Yo he votado si . Y además.. es un referendum consultivo. No es vinculante. Además, las norma de normas como nuestra constitución, son en muchos articulos proyectos no realidades.
Votar si, es una forma de decir, dejemos a un lado la inflexibilidad, pensemos en la posibilidad de una organización a nivel más general.
Pensemos que el hombre es bueno por naturaleza.
P.D. Estoy visitando tu blog.. y uff... esto es muy fuerte para mi Rufus. Si.. no eres moderado para nada.
jejeje.. todo sin acritud. ;)

18:48  
Blogger RUFUS Diu...

Fuzzy, si eso son argumentos para defender tu voto del SÍ, me parecen muy flojos. Que no sea vinculante ya es un escándalo. ¿entonces porque se pregunta al pueblo?
Si hay algo inflexible, es ese tratado pseudo constitucional para dilapidar los derechos sociales y construir un continente lleno de privatizaciones y pro militarista.
Si para ti votar SÍ es una forma de pensar en una organización más general es que te has creído ese cuento de que viene el lobo y que los del NO queríamos salir de europa. Nada más lejos de la realidad. La propaganda del SÍ era pura papilla de un mundo feliz con sonrisa-mimosin de color azul cielo sin ningún argumento sincero.
Los debates han sido sangrantes.
Gracias por visitar mi blog, siento que lo encuentres tan fuerte (para mi voy un poco flojo de momento) y me gustaría saber en que no soy moderado, si puede saberse.
No confundas moderado con domesticado. Salut.

18:48  
Anonymous fuzzy Diu...

touché, mon ami.
:)

18:49  
Anonymous Xavie Diu...

Llastima, em perdut :(

18:50  

Publica un comentari a l'entrada

<< INICI